Състоянието на простреляния словашки министър-председател Роберт Фицо остава тежко, а лекарите правят

...
Състоянието на простреляния словашки министър-председател Роберт Фицо остава тежко, а лекарите правят
Коментари Харесай

Животът на Роберт Фицо все още е в опасност

Състоянието на простреляния словашки министър-председател Роберт Фицо остава тежко, а лекарите вършат всичко допустимо за стабилизирането му, заяви словашкият вицепремиер и министър на защитата Роберт Калиняк, представен от организациите, предава Българска телеграфна агенция.

" Състоянието на Роберт Фицо остава тежко, лекарите вършат всичко допустимо да го стабилизират ", сподели той. " Засега не можем да кажем, че обстановката се развива позитивно и че животът му е вън от заплаха. Раните са доста тежки ", добави Калиняк.

Извършителят на покушението против словашкия премиер Роберт Фицо е работил самичък, заяви от своя страна вътрешният министър Матуш Шутай Ещок. Нападението е било авансово планувано, посочи той.

Ещок удостовери, че офанзивата е била политически стимулирана, а обвиненият е взел участие и в антиправителствени митинги.

Предполагаемият нападател е показал като аргументи за стрелбата политиките на държавното управление във връзка с прокуратурата и медиите, сподели вътрешният министър.

" Това е вълк единак, който се е радикализирал напоследък след президентските избори ", сподели Ещок.

Полицията към този момент е повдигнала обвинявания за опит за ликвидиране против арестувания, които е 71-годишен словашки жител. „ Словашката полиция работи по една версия за нападението и обвиненият е упрекнат в опит за преднамерено ликвидиране ", сподели още вътрешният министър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР